Meriarkeologian kenttätyökurssi

Seuramme järjestää viikonloppuna elo- tai syyskuussa 2024 kaksipäiväisen meriarkeologian kenttätyökurssin "NAS Part-1" pääkaupunkiseudulla.

Kurssin tavoitteena on antaa osallistujille valmiudet itsenäisesti dokumentoida hylkyä fotogrammetrisen kuvauksen ja näytteenoton avulla. Lisäksi tutustutaan intro-kurssia syvemmin alusten rakenteisiin, hykyyntymisprosesseihin ja kohteiden alustavaan tulkintaan. Kurssin aikana tehdään harjoituksia ja sovelletaan opittua myös vedessä, joskaan sukeltaminen ei ole välttämätöntä.

Suosittelemme kurssia kaikille, jotka eivät vastaavaa ole aiemmin suorittaneet ja aikovat osallistua kesän tutkimusmatkoille tai kenttätyöleirille. Kurssin suorittaneet saavat siitä todistuksen NAS-korttiinsa ja voivat näin ollen lukea kesän leirin osasuorituksena NAS Part-2 todistukseen.

Kurssi alkaa "allaspäivällä" lauantaina, jolloin harjoitellaan fotogrammetrista kuvaamista ja kameran kalibrointia altaalla tai vastaavissa olosuhteissa sekä käydään läpi vedenalaiseen kuvaamiseen, varmistusmittojen ottamiseen, näytteenottoon ja hylkyjen puistottamiseen liittyviä taitoja. Kurssi jatkuu sunnuntaina "teoriapäivällä", jonka voi suorittaa myös etäyhteydellä. Teoriapäivässä käydään läpi mallintamisen ja ajoittamisen teoriaa, katsotaan "eilen" kuvattuja malleja ja analysoidaan tyypillisimpiä ongelmia sekä tutustutaan Meriarkeologisen seuran kenttätyötoimintaan.

NAS = Nautical Archaeology Society on kansainvälisesti tunnustetuin meriarkeologinen koulutusjärjestelmä, jota Suomessa edustaa Suomen meriarkeologinen seura. NAS:n koulutusjärjestelmästä löytyy lisätietoja täältä.

Tarkempi agenda ilmestyy tähän huhtikuun aikana, kunhan osallistujamäärät ja tilat ovat selvillä. Ilmoittaudu siis heti! Kurssille mahtuu noin 20 hlö ja paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kurssin hinta on 120€ sisältäen kaiken muun paitsi lounaat ja siirtymiset. Kurssi on avoin kaikille, mutta osallistujien on liityttävä seuran jäseniksi viimeistään kurssin alussa vastuuvakuutuksemme takia. Liittymismaksu ja jäsenmaksu vuodelle 2024 ovat yhteensä 50€ (jäsenmaksu 25 €/vuosi).

Lisätiedot ja kysymykset: mas@mas.fi

Share