MAS mukana Navigate messuilla

Suomen meriarkeologinen seura sukelluttaa hylkyihin Navigate messuilla!

Aika: 15-16. toukokuuta 2024

Paikka: Turun messukeskus

Asia: Messuvieraat pääsevät sukeltamaan Itämeren historiallisiin hylkyihin Meriarkeologisen seuran esitellessä toimintaansa!

Meriarkeologinen seura on mukana meriteollisuuden suurtapahtumassa Navigate-messuilla Turun messukeskuksessa. Seuramme esittelee toimintaansa sponsorimme Seafocuksen ja yhteistyökumppanimme Forum Marinumin osastolla. Tarjoamme messuvieraille mahdollisuuden sukeltaa virtuaalilaseilla 3D-mallintamiimme Saaristomeren hylkyihin kuten  Borstön aarrelaivaan tai kuuluisaan Vrouw Marian hylkyyn. Virtuaalimaailmassa hylyt ovat oikeassa koossaan ja VR-lasien avulla vierailijat voivat saada kirjaimmellisesti imersiivisen kokemuksen hylyssä sukeltamisesta ilman kastumista. Seurallamme on mukana myös iso kosketusnäyttö, jonka avulla vieralijat voivat interaktiivisesti tutustua hylyn yksityiskohtiin.

Meriarkeologinen seura on alan ainoa tieteellinen seura Suomessa. Toistaiseksi Meriarkeologinen seura on myös ainoa UNESCO:n akreditoima suomalainen tieteellinen seura. Toimintamme perustuu 100% vapaaehtoistyöhön, eikä meillä ole palkattua henkilöstöä. Teemme valtaosan meriarkeologisesta kenttätutkimuksesta Suomessa eli 3D-mallinnamme ja radiohiiliajoitamme noin 20-30 hylkyä vuodessa - nyt jo noin 150 hylkyä, joihin voi tutustua täällä. Seuramme on kansainvälisesti arvostettu meriarkeologinen tutkimusorganisaatio, jonka toimintaan osallistuu vuosittain yli 200 meriarkeologian vapaaehtoista harrastajaa, opiskelijaa ja tutkijaa myös ulkomailta. Lue lisää merkityksestämme täältä. Tutkimuksiamme rahoitetaan osallistumismaksuin sekä avustuksin ja lahjoituksin, jotka ovat yhteisöverovapaita.

Seuramme etsii messuilta sponsoreita tukemaan tärkeää toimintaamme. Lisätietoja erilaisista tukimahdollisuuksista täällä.

Varapuheenjohtajamme Vesa Saarinen esittelee virtuaalisukeltamista kansainvälisille vieraillemme.

 

Share