Kesän 2024 tutkimusmatkat ja -leirit

Avovesikauden 2024 suurimmat tapahtumat ovat jo perinteeksi muodostuneet tutkimusmatkat toukokuussa ja elokuussa (4pv) sekä heinäkuun ensimmäisen viikon (9pv) kenttätyöleiri. Kaikki tapahtumat ovat avoimia kaikille seuran jäsenille ja kaikille löytyy varmasti mieleinen sukelluspari. Tältä sivulta löydät ilmoittautumislinkit eri tapahtumiin. Päivä- ja viikonloppuretkiä tehdään toki jäsenistömme toimesta läpi kauden ja niistä tiedottamista parannetaan sukellustiedottamisen Signal-ryhmässä. Myös tätä sivua päivitetään kun uutta tietoa tulee.

 

Elokuun tutkimus-/fasilitointimatka Vrouw Marialle 29.8.-1.9.2024

Tätä kirjoitettaessa näyttää siltä, että mahdollisesti avustamme hollantilaisen meriarkeologin ja kuvausryhmän vierailua Vrouw:lla elokuun tutkimusmatkaa seuraavalla viikolla syyskuun alussa. Tämän takia perinteinen elokuun tutkimusmatkamme suuntautuu todennäköisesti Vrouw Marialle valmistelemaan hollantilaisten vierailua. Tämä tarkoittaa kiinnityspoijujen etsintää ja köysien uusimista sekä ohjausnarujen asentamista niistä hylylle samaan tapaan kuin olemme tehneet Borstössä. Jos Vrouwn kunnon dokumentointi tai "reikien paikkaaminen" eli ole onnistunut kenttätyöleirin aikana, niin 1-2 paria voi vielä tehdä kuvaamista fotogrammetriaa varten, mutta pääasiallien tehtävä on poijutuksen kunnostaminen. Tätä varten etusijalla ovat kokeneet sukeltajat, joilla on kokemusta vastaavista tehtävistä. Pohjapainoilla syvyys on noin 38-40m.

Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lopullinen kokoonpano ratkeaa, kun nähdään paljonko on lähtijöitä ja aluksia.

Ilmoittaudu tästä Vrouw Marian tutkimus-/fasilitointimatkalle 2.8.2024 mennessä.

Vahvistus mukaan mahtumisesta tulee 4.8. mennessä ja samalla lähetämme tarkemmat tiedot matkan toimintasuunnitelmasta. Sitä käydään läpi myös matkakokouksessa 22.8.2024. Tarkemmat tiedot ilmoittautumislomakkeessa ja matkakirjeessä tai tutkimusmatkan signalryhmässä.

 

 

Share