Kesän 2024 tutkimusmatkat ja -leirit

Avovesikauden 2024 suurimmat tapahtumat ovat jo perinteeksi muodostuneet tutkimusmatkat toukokuussa ja elokuussa (4pv) sekä heinäkuun ensimmäisen viikon (9pv) kenttätyöleiri. Kaikki tapahtumat ovat avoimia kaikille seuran jäsenille ja kaikille löytyy varmasti mieleinen sukelluspari. Tältä sivulta löydät ilmoittautumislinkit eri tapahtumiin. Kenttätyöleirin ilmoittautumisella on jo kiire!  Päivä- ja viikonloppuretkiä tehdään toki jäsenistömme toimesta läpi kauden ja niistä tiedottamista parannetaan sukellustiedottamisen Signal-ryhmässä. Myös tätä sivua päivitetään kun uutta tietoa tulee.

 

Heinäkuun kenttätyöleiri 30.6. - 7.7.2024 eteläisellä Saaristomerellä

Perinteinen kaikille jäsenille avoin kenttätyöleirimme järjestetään viime vuotiseen tapaan eteläisellä Saaristomerellä. Leiri alkaa ja loppuu Kasnäsistä, jonne/josta pääsee myös julkisilla. Tukialukset lähtevät kotisatamistaaan ainakin päivää aiemmin ja palaavat päivää myöhemmin ja niiden kyydissäkin pääsee. Myös kimppakyydit ovat yleensä toimineet. Leirillä ei ole kiinteää tukikohtaa eli majoitus- ja ruokailu tapahtuu aluksilla. Toki menemme pääsääntöisesti yöksi laituriin Vänö/Borstö/Trunsö/Jurmo/Utö akselilla. Näin ollen Leirille/-ltä pääsee myös saaristolautalla Nauvosta, tai omalla veneellä liikkuvien kyydissä, joista voi kysellä leirin signalryhmässä. Leirille voi tulla vain osaksi aikaa, mutta koska matkustaminen on aikaa vievää, ei ihan yhdeksi yöksi kannata lähteä.

Kenttätyöleirin tavoitteina on mm. Saaristomeren Hylkypuiston ensimmäisten kohteiden kalustaminen (Alfred, Metskär, Schiller, Nordstjärnan..?), Borstö-1:n ("St. Mikael") ja Vrouw Marian 3D-mallien "reikien" paikkaaminen ja kunnon seurantadokumentointi sekä Hamnholmarnan hylyn alustavat tutkimukset. Jos keliolosuhteet eivät mahdollista primäärikohteilla toimimista, jatketaan viimevuotiseen tapaan tunnettujen kohteiden kartoittamista hylkyjen 3D-ontologiaa varten. Leirin tarkempi toimintasuunnitelma päivittyy jatkuvasti ja sitä käydään läpi leirikokouksessa 19.6.2024. Hylkykohteiden syvyys vaihetelee 5-35m. välillä, mutta joka päivä on mahdollista sukeltaa myös matalammilla kohteilla.

PDF iconkenttatyoleirin-tyosuunnitelma-ylatasolla-2024-fi.pdf

Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lopullinen kokoonpano ratkeaa, kun nähdään paljonko on lähtijöitä ja aluksia.

Ilmoittaudu tästä saaristomeren kenttätyöleirille 2.6.2024 mennessä.

Vahvistus mukaan mahtumisesta tulee 3.6. mennessä ja samalla lähetämme tarkemmat tiedot leirin toimintasuunnitelmasta. Sitä käydään läpi myös matkakokouksessa 19.6.2024. Tarkemmat tiedot ilmoittautumislomakkeessa ja leirikirjeessä tai tutkimusmatkan signalryhmässä.

 

Elokuun tutkimus-/fasilitointimatka Vrouw Marialle 30.8.-2.9.2024

Tätä kirjoitettaessa näyttää siltä, että mahdollisesti avustamme hollantilaisen meriarkeologin ja kuvausryhmän vierailua Vrouw:lla elokuun tutkimusmatkaa seuraavalla viikolla syyskuun alussa. Tämän takia perinteinen elokuun tutkimusmatkamme suuntautuu todennäköisesti Vrouw Marialle valmistelemaan hollantilaisten vierailua. Tämä tarkoittaa kiinnityspoijujen etsintää ja köysien uusimista sekä ohjausnarujen asentamista niistä hylylle samaan tapaan kuin olemme tehneet Borstössä. Jos Vrouwn kunnon dokumentointi tai "reikien paikkaaminen" eli ole onnistunut kenttätyöleirin aikana, niin 1-2 paria voi vielä tehdä kuvaamista fotogrammetriaa varten, mutta pääasiallien tehtävä on poijutuksen kunnostaminen. Tätä varten etusijalla ovat kokeneet sukeltajat, joilla on kokemusta vastaavista tehtävistä. Pohjapainoilla syvyys on noin 38-40m.

Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Lopullinen kokoonpano ratkeaa, kun nähdään paljonko on lähtijöitä ja aluksia.

Ilmoittaudu tästä Vrouw Marian tutkimus-/fasilitointimatkalle 2.8.2024 mennessä.

Vahvistus mukaan mahtumisesta tulee 4.8. mennessä ja samalla lähetämme tarkemmat tiedot matkan toimintasuunnitelmasta. Sitä käydään läpi myös matkakokouksessa 22.8.2024. Tarkemmat tiedot ilmoittautumislomakkeessa ja matkakirjeessä tai tutkimusmatkan signalryhmässä.

 

 

Share