Porkkalan koulutus- ja kenttätyöleiri 2019

Sitova ilmoittautuminen Porkkalan koulutus- ja kenttätyöleirille heinäkuun alussa 2019

Leirimaksu per päivä varmistuu toukokuun aikana, mutta se lienee noin 20-30€ välillä sisältäen ateriat, majoituksen, paineilmatäytöt ja venekuljetukset.

Leirillä toimitaan Sukeltajaliiton määrittämien, vapaa-ajan sukellusharrastuksessa vakiintuneiden toimintatapojen ja turvallisuuskäytäntöjen pohjalta. Jokainen sukeltaja osallistuu toimintaan vapaaehtoisena talkoolaisena vastikkeetta ja on yksin vastuussa omasta turvallisuudestaan, varusteistaan tai aluksestaan tms. Talkoolaisille on tarjolla majoitusta veneissä tai vaatimattomissa leirikeskus- tai mökkiolosuhteissa sekä normaalit talkooateriat. Leirin projektipäällikkö valitsee osallistujat kullekin päivälle, jos leirille ilmoittautuu enemmän väkeä kuin aluksille mahtuu. Leirin osallistujat sitoutuvat noudattamaan projektipäällikön, sukellusvanhimman, kalustomestarin, vastaavan meriarkeologin sekä aluksen päällikön ohjeita parhaansa mukaan. Leirin osallistujat antavat kuvaus- ja julkaisuluvan leirillä kuvatulle video- ja kuvamateriaalille sekä median tekemille haastatteluille. Meriarkeologisella seuralla on talkoovakuutus, mutta muuten jokainen huolehtii omasta ja varusteidensa vakuutusturvasta haluamallaan tavalla. Leiri on avoin kaikille, mutta meriarkeologisen seuran jäsenet ovat etusijalla.

Valitse sinulle sopivat päivät ja täytä muut tiedot:

Rakennusleirillä kerätään välineitä Porkala Marinen rantaan ja kasataan pumppujen putkistoja, rakennetaan sihti tms. värkkäämistä ja säätöä. Lisäksi sukelletaan kiinnitysköydet ankkuripainoihin ja poijutetaan ne valmiiksi tukialusten kiinnittäytymistä varten.
Varsinaisella koulutus- ja tutkimusleirillä harjoitellaan meriarkeologisia kenttätyömenetelmiä kuten kaivauksen suorittamista ejektori- ja mammuttipumpun avulla, vedenalaisen kohteen 3d-mallintamista videokuvauksen ja fotogrammetrian avulla sekä näytteenottoa hylystä ja sen lastista. Torstaina iltapäivällä pidetään sidosryhmätilaisuus, jossa esittelemme toimintaamme mm. medioille ja viranomaisille jne.
Purkuleiri on luonnollisesti rakennusleirin vastakohta eli kerätään varusteet kasaan ja puretaan leiri sekä kuljetetaan tavarat takaisin varastoihinsa. Lauantaina 6.7. pidetään avointen ovien päivä sukeltajille, jotka haluavat tulla tutustumaan puistoon opastetusti.
sukellusta
merkkaa näitä jos voit leirin ajaksi saada käyttöösi alla mainittu kalustoa. Alimpana olevassa lisätietolaatikossa voit kertoa niistä tarkemmin.