Alustava ilmoittautuminen tutkimusmatkalle/kenttätyöleirille

Vaikka alustava ilmoittautuminen ei vielä sido mihinkään, pyydän tekemään mahdollisimman realistisia valintoja, jotta osaamme "tilata" sopivasti aluskapasiteettia niin, että kaikki mahtuvat mukaan, muttei meillä toisaalta ole puolityhjiä aluksia ja turhia polttoainekustannuksiakaan.

Tapahtumat

Toukokuun tutkimusmatka lähtee Kasnäsistä torstaina 18.5. klo 9:00, mutta voit saapua jo keskiviikkoiltana, jos haluat nukkua aamulla pidempään. Osa aluksista tulee Turusta tai Helsingistä ja pysähtyy matkalla esim. Hangossa. Paluu on sunnuntaina 21.5. viimeistään klo 20:00 mennessä Kasnäsiin ja puolen yön maissa Hankoon/Turkuun sekä maanantai-iltana Helsinkiin. Sukelluskohteet (Borstö1, Vrouw jne.) ovat tyypillisesti hieman syvemmällä (jopa 36-38m.) eli vaativat jonkin verran enemmän sukelluskokemusta (P3). Matkan hinta on noin 150-200€ "täysihoidolla" joka vahvistetaan ennen lopullista ilmoittautumista. Sukellustehtävät ovat tyypillisesti hylyn fotogrammetrista videokuvaamista.
Heinäkuun kenttätyöleiri tukeutuu Trunsöhön ja erilaisia sukelluskohteita on runsaasti niin aloitteleville kuin kokeneillekin sukeltajille. Myös ei sukeltaville jäsenille tai arkeologian opiskelijoille on tilaa leirillä. Trunsöhön pääsee joko sukellustukialusten kyydissä leirin alussa/lopussa Kasnäsistä/Hangosta/Helsingistä/Turusta tai kesällä päivittäin kulkevan yhteysaluksen kyydissä. Myös leirin apuveneitä voidaan tarvittaessa käyttää noutoihin/vienteihin, mutta polttoainekulut veloitetaan silloin matkustajilta. Leirin hinta varmistetaan lopullisen ilmoittautumisen avautuessa, mutta lienee noin 35-50€ päivä "täysihoidolla". Sukellustehtävät ovat monipuolisia kuvaamisesta, mittaamisesta ja ohjauslainien vetämisestä aina metallinpaljastimella tapahtuvaan inventoiniin. Merkitse alle ne päivät, jolloin yövyt leirillä.
Elokuun tutkimusmatkan kohteet ovat vielä työnalla, mutta todennäköiesti matka alkaa Kotkasta torstaina 25.8. klo 9:00. Voit saapua jo keskiviikkoiltana, jos haluat nukkua aamulla pidempään. Osa aluksista tulee Helsingistä ja voivat pysähtyä matkalla ehkä Pellingissä tms. Paluu on sunnuntaina 28.8. viimeistään klo 20:00 mennessä Kotkaan sekä maanantai-iltapäivällä Helsinkiin. Sukelluskohteita on vain muutama, jotka saattavat vaatia jonkin verran (P2) sukelluskokemusta. Matkan hinta on noin 150-200€ "täysihoidolla" ja vahvistetaan ennen lopullista ilmoittautumista. Sukellustehtävät ovat tyypillisesti hylyn fotogrammetrista videokuvaamista.
+358